Strona główna
  za dużo limfocytów aza mało neutrocytów

Kawa3603′s Weblog

Temat: biegunka od paru lat
... limfocyty 2,3 limfocyty % 30,0 mxd 0,6 mxd % 8,5 neutrocyty 4,7 neurocyty % 61,5 rbc 4,85 hgb 14,6 hct 42,8 mcv 88,3 mch 30,1 mchc 34,1 rdw 14,0 plt 608...
Źródło: topranking.pl/1849/biegunka,od,paru,lat.php



Temat: Bardzo proszę o interpretacje wyników.
30,4 i tu jest chyba troszkę za mało %limfocytów 60,8 %monocytów 5,8 %eozynocytów 2,8 %bazocytów 0,2 liczba neutocytów 3,13 liczba limfocytów 6,26 liczba monocytów 0,60 liczba eozynocytów 0,29 liczba bazocytów 0,02...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,106271292,106271292,Bardzo_prosze_o_interpretacje_wynikow_.html


Temat: zapytanie o monocytozę - b. się martwię
Witaj Ja mam problem w "drugą stronę"... Moja córeczka (6 m-cy) ma zbyt mało NEUTROCYTÓW, bo 2,9% a LIMFOCYTÓW aż 82,1%.... i też się naczytałam dużo strasznych rzeczy.... nawet mąż zagroził,...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,70473863,70473863,zapytanie_o_monocytoze_b_sie_martwie.html


Temat: 5 miesięcy - wysokie limfocyty
jedynie co to czy te neutrofile, neutrocyty to w %??? bo jeśli w procentach to ciut przy mlo ale my tez mieliśmy mało 12-17 tu kazała za mieś dwa powtórzyć i sprawdzić czy wzrosły, bbo limfocytami 82 % wogóle kazała sobie głwoy nie zawracać, ale neutrofile spadają przy infekcjach wirusowych - tak mi się wydaje że tak mówiła.
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,907,80135559,80135559,5_miesiecy_wysokie_limfocyty.html


Temat: Morfologia u niemowlaka. Znacie się?
we wtorek): - MCV 77.6 (w.r. 80.0 - 96.0) -%neutrocytów 12.1 (w.r. 17.0 - 60.0) -%limfocytów 77,2 (w.r. 20.0 - 70.0) Dodam, że żadnego zapalenia, choroby itp. Dominika ostatnio nie przechodziła...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,32911,42573828,42573828,Morfologia_u_niemowlaka_Znacie_sie_.html


Temat: mało siusia
wsi w normie, jedynie za mało neutrocytów 11,4% (norma 30-50%) i liczba 0,74 (norma 1,5-8,5), lekarka powiedziała, że to nic.. i za dużo monocytów 9,1% (norma 2-7%), na to powiedziała, że w lab. czasem duże limfocyty wyglądają jak monocyty... hym... generalnie teoria mojego guru m-c-m okazała się słuszna młoda miała gorączkę w czw. z powodu zęba, w pt. i sob. miała osłabienie, pociła się i była zimna (nadal jest), no a w niedz. i pon. mało siukała... dziś zdaje mnie się, że jest lepiej z tym siukaniem...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,91789271,91789271,malo_siusia.html


Temat: Moja historia
ODP: jeśli chodzi o kr. białe, mam w sumie podobnie, tzn. pierwszą morfologię jaką robiłem było 4,8 neutrocyty 1,8 limfocyty 2,5 erytrocyty 5,27 hemoglogina 15 Obecnie Erytrocyty u mnie w porządku Leeukocyty - za mało: neutrocyty 1,1 z tego co widzę, to mało masz (jak i ja) mało granulocytów obojętnochłonnych(neutrocytów) i trochę zaburzony procentowy udział we krwi: Limfocytów winno być około 30% neutrocytów około 60% (albo źle wypisałeś, albo głupio ktoś na wyniku napisał, podając nie w procentach a w setnych , przy tym co podałeś pomnóż przez 100) reszta to mniejszość jak...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,45611995,45611995,Moja_historia.html


Temat: Leukocyty POMOCY!!!
Leukocyty POMOCY!!! Odebralam dzis wyniki morfologii i zauwazylam, ze znowu pogorszyly mi sie leukocyty. Czy ktos moze podac mi przyczyne? Czy za malo czegos jem, albo za duzo? Oto moje wyniki: Leukocyty 10,7 norma 4,00-10,00 Limfocyty 23,9 % norma 20,0 - 45,0 Komórki pośrednie 4,2 % norma 5,0 - 10,0 Neutrocyty 71,9 % norma 45,0 - 70,0 Czy ktos pomoglby mi zinterpretowac...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,27520315,27520315,Leukocyty_POMOCY_.html


Temat: Uboga dieta a niedokrwistość i pasożyty POMOCY
(24,9 przy normie od 45) %Limfocytów za wysoki (61,9 przy normie do 45) poza tym pozytywny wynik mikrocytozy czyl niedokrwistości. Błagam o pomoc w interpretacji!! Asia - mama Dominiki (2 latka)...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,578,21450481,21450481,Uboga_dieta_a_niedokrwistosc_i_pasozyty_POMOCY.html


Temat: Bardzo proszę Pana o interpretację wyników badań
Droga POani! generalnie ok WBC- norma do około 10,0 - lekko podwyższone w rozmazie tzw przesunięcie w prawo za dużo limfocytów i monocytów a za mało neutrocytów Wniosek w trakcie lub...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,659,22593632,22593632,Bardzo_prosze_Pana_o_interpretacje_wynikow_badan.html


Temat: mikrocytoza i cysty w kale - POMOCY
... MCH, MPV, limfocyty, LUC - nieznacznie lub mało poza normą ale %Neutrocytów za niski (24,9 przy normie od 45) %Limfocytów za wysoki (61,9 przy normie do 45) poza tym pozytywny wynik...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,21450634,21450634,mikrocytoza_i_cysty_w_kale_POMOCY.html


Temat: wyniki krwii
wyniki krwii właśnie odebrałam wyniki synka 20 mic. i chyba nie wszystko jest OK. możecie mi pomóc WBC 6,8 LIMFOCYTY 71,9% MXD. (pozostałe) 8,8% Neutrocyty 19,3% ?????????(mało) RBC 4,66 HGB 11,6...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,35457367,35457367,wyniki_krwii.html


Temat: leukocytoza i inne :((((((((((((((
i leukocytów, a duzo limfocytów
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,50876642,50876642,leukocytoza_i_inne_.html


Temat: leukocytoza i inne :((((((((((((((
na pewno nie możesz bardzo przywiazywac wagi do wyników krwi min limfocyty i neutrocyty, - sa poza normą - w dziwną strone u tak małego dziecka bo dla takich maluszków jeszcze limfocyty przeważają nad neutrocyutami, mono tez za malo. Musisz zaufac lekarzom, i na pewno w tydzień dwa po skończeniu objawów infekcji ZRÓB KONUECZNIE morfologie z rozmazem! Życzę zdrówka
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,577,50876642,50876642,leukocytoza_i_inne_.html


Temat: MARZEC 2004 - CZĘŚĆ V
do Jolki Chciałam Cię złapać na gg żeby tu nie przynudzać, ale jesteś niedostępna, więc napiszę tu, bo na gg czasem znikają wiadomości jak ktoś jest niedostępny duże monocyty i limfocyty świadczą o infekcji wirusowej (może być zwykłe przeziębienie albo zapalenie płuc, oskrzeli), nie podałaś limfocytów, ale patrząc na małą ilość neutrocytów, pewnie jest przesunięcie na stronę limfocytów = czyli infekcja a ... Waszym przypadku to mało prawdopodobne chyba? Suma sumarum wszystko wskazuje na wirucha i ewentualnie alergię (zrób IGE). Jeśli nie gorączkuje, nie ma duszności i nie ma nic złego osłuchowo to szkoda...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,573,20975911,20975911,MARZEC_2004_CZESC_V.html


Temat: biegunka od paru lat
tyle nieuleczalne. mialem badania krwi podam wyniki wbc 7,6 limfocyty 2,3 limfocyty % 30,0 mxd 0,6 mxd % 8,5 neutrocyty 4,7 neurocyty % 61,5 rbc 4,85 hgb 14,6 hct 42,8 mcv...
Źródło: topranking.pl/1849/biegunka,od,paru,lat.php


Temat: powiekszone wezly chlonne na szyi + wyniki -co to?
Dziś odebrałam wyniki i też mam za dużo limfocytów (56), a za mało neutrocytów (40). Jeszcze nie byłam z tym u lekarza, ale też się trochę niepokoję. Niedawno miałam zapalenie gardła...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,216,33540102,33540102,powiekszone_wezly_chlonne_na_szyi_wyniki_co_to_.html


Temat: brak wód płodowych
Czytałam i trochę mnie to zaniepokoiło, dlatego Was jeszcze pytam. Za dużo neutrocytów i za mało limfocytów może być oznaką stanu zapalnego/zakażenia. Mam nadzieję, że to nie to a może u...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,15302,90790221,90790221,brak_wod_plodowych.html


Temat: za mało krwinek białych
za mało krwinek białych Co oznacza wynik badania ..krwinki białe 3,6 (norma 4,00-10,00) i stosunkowo wysokie OB 9 (norma1-12),limfocyty 1,40 (norma 1,50-3,50) oraz neutrocyty 1,90 ! (norma 2,50-9,50) Z góry dziękuję...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,36224201,36224201,za_malo_krwinek_bialych.html


Temat: Wyniki krwi i moczu- proszę o pomoc
... >=1.030 kg/l H pH 6.5 Białko 100 mg/dl H Urobilinogen 0.2 E.U./dl Azotyny dodatni H Erytrocyty 50-60 wpw H Leukocyty 10-15 wpw Klarowność mało H Nabłonki płaskie pojedyncze Liczne szczawiany wapnia...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,22,22454161,22454161,Wyniki_krwi_i_moczu_prosze_o_pomoc.html


Temat: niski poziom żelaza
> To dziwny przypadek i raczej ma przyczyny w bledach dietetycznych - jezeli 2 osoby prowadząc wspólna kuchnie maja niedobory zelaza, to raczej mało prawdopodobne że ich organizmy źle wchłaniaja żelazo ... WBC- LEUKOCYTY 6,82 K/ul norma 4,60 - 10,2 NEU - NEUTROCYTY 45,7 % norma 37 do 80,0 LYM- limfocyty 45,0 % norma 10 do 50 MONO-LIMFOCYTY 6,47 % norma do 12...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,353,47928677,47928677,niski_poziom_zelaza.html


Temat: Borelioza na 75%
... 7,4 !!!); trochę wzrosły mi neutrocyty, a pospadały limfocyty, eozynofile i bazofile. Mimo dobrych wskaxników czerwonokrwinkowych, moje MCV jest nadal powyżej normy. Nadal biorę więc żelazo. Ech, gdyby tak moja głowa...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,26140,23133716,23133716,Borelioza_na_75_.html


Temat: czy mam bialko w moczu? zobaczcie na wyniki !!!
... (Eozynocyty, EOS) - 1-5% Limfocyty (LYMPH) - 20-45% Monocyty (MONO) - 3-8% Granulocyty obojetnochlonne (Neutrocyty, NEUT) z jadrem paleczkowatym (paleczki) - 1-5% Granulocyty obojetnochlonne (Neutrocyty, NEUT) z jadrem podzielonym (segmenty) -...
Źródło: forum.gazeta.pl/forum/w,585,10073284,10073284,czy_mam_bialko_w_moczu_zobaczcie_na_wyniki_.html







 Archiwum
 : Kawa3603′s Weblog
 : za dużo materiału na ta sukienka nie zużyli
 : za dużo leukocytów objaw ciąży
 : za dużo grzejników na dany metraż
 : Za mało pamięci KT520 gry
  • simlocka za darmo darmowe usuwanie
  • wynajem mieskan gniezno
  • darmowe dzwonki wav do siemens cx65
  • java zadarmo
  • grille murowany na trasie
  •  . : : .
    Copyright (c) 2008 Kawa3603′s Weblog | Designed by Elegant WPT